Un vas cu 600 de imigranți s-a răsturnat în Mediterana. Zeci de oameni au murit

Un vas ce transporta imigranți s-a răsturnat în apropiere de coasta Egiptului, iar cel puțin 29 de persoane au murit, relatează BBC.

Ambarcațiunea transporta aproximativ 600 de pasageri, dintre care 150 au fost salvați până acum.

Vasul, care s-a răsturnat în Marea Mediterană, în dreptul orașului Kafr al-Sheikh, transporta imigranți egipteni, sirieni și africani.

Deocamdată nu se știe care era destinația ambarcațiunii, însă se crede că ea se îndrepta spre Italia.

Potrivit BBC, în anul 2016, 300.000 de imigranți au sosit în Europa pe mare, plecând din Turcia, Egipt, Libia sau Tunisia.

Militanții pentru drepturile omului spun că peste 6.600 de refugiați s-au înecat în Marea Mediterană în anul 2015 și în prima jumătate a acestui an.

Una dintre cele mai mari tragedii petrecute în Mediterana a avut loc pe 19 aprilie 2015, în largul coastei libiene, când aproximativ 800 de imigranți au pierit după ce vasul lor s-a scufundat.

Cel mai adesea, imigranții traversează marea în ambarcațiuni vechi și nesigure, supra-încărcate, și le plătesc traficanților sume mari de bani pentru a ajunge în Europa.

Imagini de arhivă (care surprind momentul în care se răstoarnă o ambarcațiune cu 500 de imigranți; paza de coastă italiană a reușit să îi salveze):

Recomandările editorilor GreatNews:

Doi imigranți s-au înecat în Dunăre în timp ce încercau să ajungă în România

Câți imigranți au cerut azil în România în 2016

Ce se întâmplă cu imigranții români din Marea Britanie dacă englezii ies din UE?