Bărbatul care a convins 160 de oameni să nu se sinucidă: „Le-am vândut oamenilor viață”

Australianul Don Ritchie locuia chiar lângă o stâncă faimoasă de pe care săriseră în mare foarte mulți oameni care aleseseră să se sinucidă, relatează brightside.me.

În fiecare zi, Don îi urmărea pe cei care veneau în acel loc și încerca să îi convingă să se nu arunce în mare. Din acest motiv a fost numit „Îngerul prăpastiei”.

De fiecare dată când vedea pe cineva care voia să se sinucidă, Don se ducea la omul respectiv și începea o conversație cu el. Apoi, îl invita acasă la el ca să bea o ceașcă de ceai.

Discutând liniștit cu ei, Don a reușit să convingă foarte mulți oameni să nu se sinucidă și să încerce să își rezolve problemele. Bărbatul le oferea exemplul personal deoarece el suferea de cancer.

Începând din anul 1964, Don a salvat în jur de 160 de oameni, deși familia sa crede că numărul adevărat se apropie mai degrabă de 500.

„Am fost un om de vânzări în cea mai mare parte a vieții, și le-am vândut oamenilor viață”, le spunea Don prietenilor săi. Înainte de pensionare, Don a lucrat în industria asigurărilor.

Pentru ajutorul acordat semenilor săi, Don a fost numit în anul 2011 „Erou local” al Australiei. De asemenea, a fost decorat cu Medalia Ordinului Australiei. Iar în 2010, el și soția sa au fost numiți „Cetățenii anului”.

În anul 2012, „prăpastia” a rămas fără Don Richie, care s-a stins liniștit la vârsta de 85 de ani în locuința sa din Watson’s Bay.

stânca
Stânca unde Don Ritchie îi convingea pe oameni să nu se sinucidă. Foto: Derek Holtham (Flickr / Creative Commons)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O lecție memorabilă. Tânăra fără un picior care își trăiește viața din plin
Lecție de devotament. Omul care și-a petrecut 2 ani din viață plantând flori pentru soția lui bolnavă
Minunata lecție de viață oferită de tânăra numită „cea mai urâtă femeie din lume”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.