Barack Obama și umbrela. Gestul splendid al celui mai puternic om al lumii – VIDEO

Barack Obama, un președinte foarte atent cu oamenii săi (ABC News)
Barack Obama, un președinte foarte atent cu oamenii săi (ABC News)

Barack Obama este cel mai puternic om de pe planetă, însă pare să fie și unul dintre cei mai atenți lideri în ceea ce privește echipa sa.

Președintele american, care este aproape de finalul celui de-al doilea său mandat, a făcut un gest foarte frumos la finalul unei călătorii cu elicopterul.

Cum la Washington ploua cu găleata, iar Barack Obama avea singura umbrelă mai rezistentă, democratul le-a așteptat răbdător pe cele două membre ale staff-ului său care îl însoțiseră.

Cei trei au străbătut apoi, sub umbrela președintelui, peluza Casei Albe. Consilierul Valerie Jarrett și Anita Breckenridge, care ocupa funcția de adjunct al șefului de personal, au beneficiat de protecția lui Barack Obama, care n-a reușit să țină toți stropii de ploaie departe de costumul său.

Președintele american și umbrelele au o relație destul de delicată. În urmă cu doi ani, în timpul unei conferințe de presă la care a participat și premierul turc Tayyip Erdogan, Barack Obama le-a cerut pușcașilor marini să îi protejeze de ploaie.

Republicanii, care îl contestă vehement pe Obama pe toate planurile, au acuzat faptul că pușcașii marini nu au voie, conform regulamentului, să folosească umbrele în timp ce sunt în uniformă. La fel de adevărat este că o dorință a președintelui la adresa militarilor constituie un act de forță majoră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: