Profesorii amenință că intră în grevă în ziua Bacalaureatului

În ziua Bacalaureatului ar putea fi proteste. Potrivit Digi24, în Sectorul 6 din Capitală, elevii ar fi fost anunțați să nu vină la școală, pentru că profesorii protestează în semn de nemulțumire față de noua lege a salarizării.

„Nemulţumirile sunt foarte multe, dar ca să rezumăm: nerespectarea programului de guvernare. Ştiţi că noi trebuia să primim 20% de la 1 iulie şi 30% de la 1 ianuarie şi acest lucru nu s-a respectat de actualul guvern. (…)

Noi tot timpul ne-am gândit la alţii. Ce fac copiii, ce fac părinţii, ce se întâmplă cu Bacul. Nu este vina noastră. E vina celor care nu ne plătesc. Pe ei să-i întrebaţi ce se întâmplă cu Bacul. Ce o să se întâmple cu Bacul? Se va amâna. Nu rămâne nimeni fără Bac.

Dacă era o calamitate sau un război, ce se întâmpla? Învăţământul românesc intră în război”, a declarat președintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Sector 6, Gheorghe Radu Pisică, pentru Digi24.

Cu toate acestea, oficialii Ministerului Educației spun că examenul de Bacalaureat se va desfășura normal, iar șefii Inspectoratului Școlar transmit că nu au fost notificați că ar urma o grevă.

„Eu îi rog pe toţi părinţii să-şi trimită copiii la şcoală, rog toate cadrele didactice care sunt implicate în activităţile didactice să-şi desfăşoare aceste activităţi didactice, iar examenul de Bacalaureat, proba de competenţe digitale, de asemeni, se va desfăşura în condiţii normale”, a declarat ministrul Educației, Pavel Năstase, pentru Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.