Bacalaureatul de toamnă. Tot ce trebuie să știi despre a doua sesiune a examenului

Subiecte Limba Română BAC 2019. Foto: gorjeanul.ro
Foto: gorjeanul.ro

A doua sesiune a examenului BAC 2017 debutează luni, 21 august, cu probele scrise, o noutate față de anii precedenți.

La nivel național, peste 40.000 de absolvenți ai claselor de liceu vor participa la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în București fiind înscriși la teste peste 4.600 de candidați.

În prima sesiune, rata de promovare a examenului la nivel național a fost de aproape 73%, în timp ce în București promovabilitatea a fost puțin mai bună: 75,6%.

Prima probă a seisunii de toamnă a Bacalaureatului va fi cea scrisă la Limba și literatura română, 21 august. Aceasta va fi urmată în 23 august de proba obligatorie de profil, iar o zi mai târziu candidații vor susține proba la alegere a profilului și specializării.

În 25 august au loc evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală, în timp ce în 28 august va fi organizat examenul oral în limba maternă.

În 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afișate în 1 septembrie, iar nemulțumiții au patru ore la dispoziție, între 16:00 și 20:00, să depună contestații. Rezultatele finale vor fi publicate în 6 septembrie.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, din ultimii doi ani, a fost una slabă, de doar 24%.