Bacalaureat 2017. Prima probă are loc marți. Modificări importante în procesul contestațiilor

Examenul de Bacalaureat 2017 începe marți, 6 iunie, cu proba orală la Limba și literatura română.

Pentru a participa la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, absolvenții claselor de liceu au avut la dispoziție cinci zile, în perioada 22-26 mai, pentru a se înscrie.

În primele două zile de examen, începând de marți, vor avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarele două zile sunt dedicate examenului oral în limba maternă.

În zilele de 9, 12 și 13 iunie va avea loc evaluarea competențelor digitale, în timp ce între 14 și 16 iunie, vor fi testate cunoștințele elevilor într-o limbă de circulație internațională.

Proba scrisă la Limba și literatura română sau Limba și literatura maternă va fi organizată în 27 iunie, în timp ce în 28 iunie se va susține examenul la proba obligatorie a profilului.

Ultima probă la Bacalaureat 2017 este programată pe 30 iunie, fiind cea la alegere a profilului și specializării.

în 5 iunie vor fi afișate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, în aceeași zi urmând să fie depuse contestațiile, până la ora 20:00. Rezultatele finale BAC 2017 vor fi afișate în 10 iulie.

BACALAUREAT 2017. Modificări la contestații

Cele mai importante schimbări în examenul de Bacalaureat din acest an sunt legate de contestații. Din acest an, elevii care vor dori să conteste notele, vor semna o cerere, care prevede că nota iniţială poate fi mărită, dar și scăzută.

Mai mult, pragul de 0,5 puncte pentru modificarea notei în urma contestaţiei a fost eliminat.

Rămâne de văzut cât de mult îi va ajuta acest lucru pe elevi în acest an. Anul trecut, rata de promovare a examenului a fost una destul de mică, doar 68%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.