Avram Iancu nu a fost chemat la ceremonia în care a fost făcut ”cetățean de onoare”

Avram Iancu (Facebook)
Avram Iancu (Facebook)

Consiliul Județean Hunedoara a organizat o ceremonie în care să-i acorde titlul de ”cetățean de onoare” lui Avram Iancu, însă au uitat să îl invite pe temerarul înotător.

Avram Iancu este un bibliotecar din Petroșani care a realizat mai multe performanțe interesante în natație. A trecut Canalul Mânecii înot, iar, de curând, a reușit să străbată toată lungimea Dunării, fără costum de protecție.

Potrivit Replicahd, Avram Iancu ar fi trebuit să primească titlul de ”cetățean de onoare” al județului Hunedoara, însă nu a fost invitat la festivitate. Autoritățile locale stabiliseră, drept al treilea punct pe ordinea de zi, din 29, să îi acorde titlul lui Avram Iancu, dar nu s-au sinchisit să îl cheme pe cetățeanul de onoare.

Gafa a fost observată chiar de consiliera Doinița Maria Bălănesc, cea care a inițiat proiectul. ”Vinovatul ar trebui să plătească”, a spus ea, în timp ce președintele de ședință a cerut amânarea discutării chestiunii.

Avram Iancu a ajuns la finalul ședinței cu bucluc, precizând că a gonit cu mașina până la Deva, mulțumindu-le totuși aleșilor hunedoreni pentru onoarea pe care i-au făcut-o.

”Acest titlu este un titlu important pentru mine, unul care mă onorează. Actul de a dona şi de a recunoaşte meritele cuiva nu este obligatoriu. Vă mulţumesc că v-aţi asumat actul de recunoaştere al performanţei mele, care, datorită românilor care mi-au fost alături, nu mai e o performanţă personală, ci o victorie a tuturor românilor. Vă promit că şi în continuare voi aduce onoare judeţului şi ţării”, a spus acesta când a primit diploma de ”cetățean de onoare”.

Avram Iancu a reușit să străbată înot Dunărea, din Pădurea Neagră și până în Deltă, în doar 89 de zile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.