Avram Iancu nu a fost chemat la ceremonia în care a fost făcut ”cetățean de onoare”

Avram Iancu (Facebook)
Avram Iancu (Facebook)

Consiliul Județean Hunedoara a organizat o ceremonie în care să-i acorde titlul de ”cetățean de onoare” lui Avram Iancu, însă au uitat să îl invite pe temerarul înotător.

Avram Iancu este un bibliotecar din Petroșani care a realizat mai multe performanțe interesante în natație. A trecut Canalul Mânecii înot, iar, de curând, a reușit să străbată toată lungimea Dunării, fără costum de protecție.

Potrivit Replicahd, Avram Iancu ar fi trebuit să primească titlul de ”cetățean de onoare” al județului Hunedoara, însă nu a fost invitat la festivitate. Autoritățile locale stabiliseră, drept al treilea punct pe ordinea de zi, din 29, să îi acorde titlul lui Avram Iancu, dar nu s-au sinchisit să îl cheme pe cetățeanul de onoare.

Gafa a fost observată chiar de consiliera Doinița Maria Bălănesc, cea care a inițiat proiectul. ”Vinovatul ar trebui să plătească”, a spus ea, în timp ce președintele de ședință a cerut amânarea discutării chestiunii.

Avram Iancu a ajuns la finalul ședinței cu bucluc, precizând că a gonit cu mașina până la Deva, mulțumindu-le totuși aleșilor hunedoreni pentru onoarea pe care i-au făcut-o.

”Acest titlu este un titlu important pentru mine, unul care mă onorează. Actul de a dona şi de a recunoaşte meritele cuiva nu este obligatoriu. Vă mulţumesc că v-aţi asumat actul de recunoaştere al performanţei mele, care, datorită românilor care mi-au fost alături, nu mai e o performanţă personală, ci o victorie a tuturor românilor. Vă promit că şi în continuare voi aduce onoare judeţului şi ţării”, a spus acesta când a primit diploma de ”cetățean de onoare”.

Avram Iancu a reușit să străbată înot Dunărea, din Pădurea Neagră și până în Deltă, în doar 89 de zile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

DISTRIBUIȚI
Sorin Breazu
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.