Unul dintre anchetatorii care investighează cauza prăbușirii avionului din sudul Franței, în care au murit 150 de oameni, a declarat pentru The New York Times că unul dintre piloți ar fi părăsit cockpitul înainte ca aeronava să piardă din altitudine.

Concluziile ar fi fost trase în urma studierii cutiei negre a avionului. Potrivit sursei, în prima parte a zborului a fost o atmosferă normală între cei doi piloți. Apoi, din înregistrare reiese că unul dintre piloți a ieșit din cabină, însă fără să se cunoască motivul.

În înregistrarea ambientală se aude cum acesta bate ușor în ușă. Apoi, pentru că nu i se răspunde mai mult timp, în timp ce avionul începe să piardă din altitudine, aceasta bate cu putere în ușă, ca și cum ar încerca să o spargă. Deocamdată nu se știe cine a părăsit cabina, dacă este vorba de comandantul de zbor sau copilotul.

Ipotezele accidentului

Misterul se adâncește și mai mult și din cauza faptului că, potrivit specialiștilor, coborârea în altitudine de la 11.500 de metri în cele zece minute s-a făcut gradual, iar avionul Airbus A320 nu ar fi suferit o avarie catastrofală.

Două dintre ipotezele avansate ar fi că pilotul care a rămas în cabină ar fi fost afectat de un incendiu în carlingă sau de o depresurizare a cabinei.

De asemenea, investigatorilor li se pare ciudat și trebuie să afle de ce niciunul dintre piloți nu a comunicat cu controlorii de trafic atunci când avionul a început să piardă din altitudine.

Avionul, care aparținea companiei Germanwings, o subsidiară Lufthansa, s-a prăbușit marți dimineață. Acesta zbura din Barcelona spre Dusseldorf. Cele mai multe victime sunt de origine germană (67) și din Spania (45). Printre victime ar mai fi și un belgian, un danez, doi australieni, doi columbieni și doi argentinieni.

Recomandările editorilor GreatNews.ro: