Avionul care zboară non-stop, construit de un student în România

Arthur Crețu a realizat un aeromodel complet autonom (Foto: Digi 24)
Arthur Crețu a realizat un aeromodel complet autonom (Foto: Digi 24)

Un student al Facultății de Inginerie Electrică din Craiova a construit un aeromodel autonom, care poate zbura fără oprire, fiind alimentat cu baterii solare.

Avionul este lucrarea de licență a lui Arthur Crețu, student originar din Chișinău. Aparatul de zbor va rămâne în posesia Universității, urmând să fie folosit în misiuni de supraveghere. Acesta este la fel de ușor de controlat ca o dronă, fiind dotat și cu o cameră video, scrie Digi 24.

Arthur Creţu este student în ultimul an la Facultatea de Inginerie Electrică din Craiova, iar ca lucrare de licență a avut de realizat un aeromodel complet autonom.

”Am văzut totul ca un scop care trebuie făcut, nu mi-am pus întrebarea dacă reuşesc sau nu. Trebuia să reuşesc. Am vorbit cu domn’ profesor şi am ales anume domeniul în care aş face licenţa, după care am început partea de proiectare, de calcule”, a povestit acesta pentru sursa citată.

Arthur a lucrat un an la aparatul de zbor care are o anvergură a aripilor de aproape 4 metri. Proiectul a costat 5.000 de lei, iar banii au fost strânşi din sponsorizări.

Una dintre posibilele utilizări ale aparatului este supravegherea arealelor naturale protejate, fiind foarte silențios și discret în aceste spații, care sunt sensibile la influența omului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.