S-a prăbușit un avion. Toți pasagerii au supraviețuit, deși aeronava s-a rupt în 3

avion IL-18
Aeronavă de tip IL-18. Foto: Sergey Riabsev - www2.airliners.net (Wikimedia Commons)

O aeronavă IL-18 a Ministerului de Apărare din Rusia s-a prăbușit în Siberia, în Iakuția, având 39 de oameni la bord, anunță BBC.

Din primele informații rezultă că nimeni nu a murit în urma prăbușirii avionului. Totuși, autoritățile au anunțat că 16 oameni sunt răniți grav și au fost transportați la spital.

În total, în aeronavă se aflau 32 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Avionul s-a prăbușit în apropiere de Tiksi, în districtul Bulun din estul extrem al Rusiei.

Se pare că avionul s-a prăbușit din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Avionul plecase de la Kansk și s-a prăbușit la 30 de kilometri de Tiksi.

Potrivit BBC, avionul s-a rupt în 3 bucăți în timpul unei aterizări forțate încercate de pilot.

În afară de cele 16 persoane care au suferit răni grave, alte 7 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.