Avion militar prăbușit. Cei doi piloți s-au catapultat

avion militar prăbușit
Avion de tip IAR 99 Şoim. Foto: Konflikty.pl / Wikimedia Commons

Un avion militar de instrucţie de tipul IAR 99 Şoim s-a prăbuşit în apropierea localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, anunță Digi24.ro.

La bord se aflau doi piloți. Ei s-au catapultat când aeronava de școală s-a prăbușit în capătul pistei.

Cei doi au fost găsiți în viață, într-un lac de acumulare. Ei vor fi supuși unei investigații medicale la baza militară. Se pare că unul dintre ei se află într-o stare mai gravă.

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat că avionul decolase de la Baza Aeriană Bacău şi se afla într-o misiune de antrenament.

MIG prăbușit la un show aviatic

Acest incident se petrece la doar 9 zile după ce un avion de vânătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană Borcea din județul Călărași. Din păcate, pilotul a murit, chiar dacă a reușit să se catapulteze.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru a fost avansat post-mortem la gradul de căpitan-comandor prin ordin al ministrului Apărării Naționale.

Autoritățile desfășoară o investigație în acest caz pentru a stabili care a fost cauza accidentului.

Foto: Konflikty.pl

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.