Avertizare meteo. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

vremea în următoarele trei luni
Vremea în următoarele trei luni Foto: wikipedia.org

Vremea se schimbă în următoarea perioadă, iar după câteva zile cu temperaturi neobișnuit de mari, meteorologii au emis o informare de ploi torenţiale, grindină şi vânt, începând din această seară până marţi dimineaţă. Vremea în următoarele trei luni se anunță la fel de capricioasă.

În noaptea de duminică spre luni (24/25 mai) în Banat, Oltenia, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi în zonele montane aferente vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Începând de luni după-amiaza (25 mai) și până marţi dimineaţa (26 mai), astfel de fenomene vor fi prezente și în sudul, centrul, nord-vestul şi nordul ţării, iar informarea intră în vigoare astăzi, la orele 21.00.

Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Regimul termic se va situa în luna iunie în limite apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului. Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub nnormele climatologice local în sudul, sud-estul, estul și vestul țării, iar în centru și nord sunt posibile cantitîți peste mediile multianuale.

Și în luna iulie se așteaptă ca seceta să pună stăpânire peste țară, iar temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul țării și local în sud, iar în celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general deficitare, exceptând zonele centrale și vestice, unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice.

În luna august, meteorologii anunță că regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar local în sud-estul sudul și vestul țării vor fi posibile valori termice peste norme. Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toată țara, informează meteoromania.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Suedia câștigă finala Eurovision 2015. De la cine a primit puncte România

Premiu important pentru filmul românesc, la Cannes
Povestea oamenilor care aduc Universul mai aproape de noi
Cele mai bune glume despre Eurovision
Locuri de muncă în străinătate ca asistenți veterinari și șoferi de taxi sau de camion
Vânează pe uscat și trăiește în copaci. Povestea celui mai ciudat pește de pe Pământ
Reduceri incredibile la tablete și huse la eMag