Aventura Alexandrei Dulgheru la Wimbledon a durat doar o oră. Victorie splendidă pentru Irina Begu

Alexandra Dulgheru, prima reprezentantă a României care a pășit pe iarba de la Wimbledon în acest an, a câștigat doar trei game-uri în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic.

Românca în vârstă de 26 de ani nu a reușit mare lucru în fața frumoasei franțuzoaice, care este cu patru ani mai tânără, dar și cu 22 de locuri înaintea Alexandrei în ierarhia mondială, fiind pe poziția a 37-a.

Mladenovici s-a impus scurt: 6-2, 6-1, iar partida a durat doar o oră și șapte minute. Românca a fost depășită la toate capitolele, având procentaje mult mai slabe atât la primul, cât și la al doilea serviciu (n.r. – bucureșteanca a câștigat doar patru puncte cu cel din urmă).

De asemenea, jucătoarea din Hexagon a reușit 15 lovituri câștigătoare, față de doar opt ale Alexandrei Dulgheru, care a comis, însă, mai multe erori neforțate: 28 față de 24.

Mladenovic o va întâlni în turul doi pe Jelena Ostapenko, surprinzătoarea jucătoare din Letonia, beneficiară a unui wild-card care a produs cea mai mare surpriză de până acum la Wimbledon: a zdrobit-o pe Carla Suarez Navarro, jucătoarea din Spania aflată pe locul 9 în lume: 6-2, 6-0.

Până acum, dintre capii de serie ai competiției feminine de simplu, doar Suarez Navarro și italianca Flavia Pennetta (24) au pierdut. Pennetta a fost învinsă de o altă jucătoare aflată în creștere: kazaha Zarina Diyas, scor 6-3, 2-6, 6-4.

Tot ieri a intrat în focuri și Irina Camelia Begu, favorită 29 la Wimbledon. Bucureșteanca în vârstă de 24 de ani a evoluat excelent împotriva unui adversar incomod – Daria Gavrilova, o tânără sportivă moscovită, dar care reprezintă Australia în competițiile de Grand Slam, de pe locul 39 în lume, fiind una dintre cele mai puternice jucătoare din afara capilor de serie.

IC Begu s-a impus în prima mașă cu mare greutate, în tie-break, cu 8-6, însă s-a dezlănțuit în setul al doilea, pe care și l-a adjudecat lejer, cu 6-1. În turul doi, românca o va întâlni pe ucraineanca Lesia Țurenko.

Simona Halep debutează azi la Wimbledon 2015, în fața unui adversar accesibil: Jana Cepelova, din Slovacia, locul 106 WTA.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Joburi în Palm Beach, America. Peste 1.500 de euro salariul pentru a lucra într-un loc de vis
Reduceri eMAG la televizoare. Prețuri mai mici și cu 50%