Avantajele GPS. 3 situații în care dispozitivul îți va fi de mare ajutor

avantajele gps
Foto: Foundry (pixabay.com)

Avantajele GPS. Dacă vă gândiți să investiți într-un echipament GPS, atunci ar fi bine să studiați puțin piața înainte de a face o alegere și de a înțelege ce anume oferă diferitele dispozitive GPS existente, tocmai pentru a-l alege pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

În acest articol am analizat care sunt avantajele GPS și am detaliat 3 situații în care un astfel de dispozitiv vă poate fi foarte util:

Atunci când vine vorba de monitorizare GPS, există o mulțime de variante de echipamente disponibile pe piață.

Avantajele GPS pentru firmele de transport

1. Dacă aveți nevoie de un echipament care să vă arate în timp real unde anume se află un obiect, puteți alege un localizator GPS cu urmărire în timp real. Acest localizator trebuie plasat pe un obiect, iar apoi veți putea urmări în direct pe hartă o mașină. Localizatoarele GPS sunt foarte utile pentru a monitoriza flota de mașini a unei firme, în special dacă este vorba de o companie de logistică ori transport.

Pe piața din România sunt disponibile inclusiv localizatoare GPS care vă permit să urmăriți în timp real obiectivul pe internet fără abonament real sau taxe suplimentare. Utilizatorul va avea un cont pe bază de user și parolă, și va putea urmări în timp real mișcarea obiectului prin satelit. De asemenea, utilizatorul va putea vedea traseul localizatorului, care este salvat automat pe server. Harta și interfața platformei sunt în limba română. Autonomia acumulatorului este variabilă în funcție de setări (cât de des își actualizează poziția) și în funcție de timpul în care stă în stand-by.

Avantajele GPS pentru iubitorii de animale

2. Un localizator GPS vă va fi foarte util și dacă doriți să vă urmăriți animalul de companie. De pildă, dacă aveți o pisică sau un câine obișnuiți să stea în casă sau la curte, însă din când în când le permiteți să iasă liberi la plimbare deoarece locuiți într-o zonă de munte sau de pădure, atunci un astfel de localizator este soluția perfectă.

În acest caz este vorba de un mini-localizator GPS cu live tracking. Astfel de mini-localizatoare GPS au dimensiuni reduse, de numai 6,5 centimetri și 38 de grame. Un astfel de dispozitiv este rezistent la apă și este bazat pe o tehnologie de top care garantează detectarea poziției exacte a animalului de companie sau a oricărui alt animal căruia doriți să îi depistați poziția exactă la orice oră.

Deoarece dispozitivul folosește o tehnologie ingenioasă pentru conservarea bateriei, puteți urmări locația exactă a animalului timp de 15 zile, fără a fi nevoiți să reîncărcați bateria GPS-ului.

Pentru a folosi mini-localizatorul aveți nevoie doar de un telefon „smart”. Trimiteți un SMS către localizatorul GPS pentru aflarea locației acestuia și veți primi un răspuns cu un link de la Google Maps cu poziția curentă. Nu există plăți lunare și nu sunt necesare alte software-uri complicate.

Avantajele GPS pentru oamenii de munte

3. Chiar dacă un om de munte sau un vânător trebuie să știe să se descurce și cu instrumente clasice precum hărțile, busola ori marcajele turistice de pe copaci, pietre și stâlpi, un GPS este extrem de util atunci când porniți la drum în sălbăticie.

Dacă ați cochetat cu ideea de a practica vânătoarea până acum dar nu ați știut de unde să începeți găsiți aici un ghid complet al vânătorului începător.

În special dacă plecați în altă țară sau pe un traseu nou pe care nu l-ați mai încercat până acum, un dispozitiv GPS vă poate scuti de multe evenimente neplăcute (rătăcirea drumului, pierderea de timp pe traseu etc) sau chiar vă poate salva în caz de accident deoarece veți ști în permanență unde sunteți și dacă sunați la salvamont le puteți oferi exact coordonatele în care vă aflați. De asemenea, deși multe telefoane mobile au acum GPS-uri incorporate, la munte există riscul să nu aveți semnal, iar atunci nu poate fi determinată poziția dumneavoastră.

Foto: Foundry (pixabay.com)