Desene făcute de copii cu tulburări din spectrul autist în cadrul programelor ARICA. Foto: ARICA

În această vară, bucureștenii pot admira în mai multe localuri din capitală lucrări de artă realizate de copii care suferă de tulburări din spectrul autist.

Campania-expoziție “Prin artă mă formez” își propune să atragă atenția asupra importanței integrării sociale a copiilor care suferă de autism sau de afecțiuni similare.

Expoziția are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea ședințelor de terapie prin artă pentru copiii cu diverse dizabilități care sunt beneficiari ai Asociației ARICA, o organizație neguvernamentală înființată în 2014, ce are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani care au tulburări din spectrul autist, precum și familiilor acestora.

Vizitatorii care vor să îi ajute pe copii pot cumpăra lucrările de artă.

Astfel, ei pot susține campania “Prin artă mă formez” donând pe arica.galantom.ro, donațiile de 50 lei și peste primind o lucrare din cadrul expoziției. Donațiile susțin dezvoltarea acestor copii și misiunea terapeuților Asociației ARICA de a-i ajuta în drumul lor spre o viață normală.

„În lupta cu dizabilitatea, acești copilași trebuie să muncească zilnic”

„Lucrările din cadrul expoziției sunt realizate cu multă dragoste și răbdare de către copiii din programele asociației în cadrul orelor de art-terapie, fiecare reprezentând o integrare, o înțelegere a diverselor elemente din mediul înconjurător. Terapia prin artă îi ajută pe acești copii cu nevoi speciale să-și dezvolte capacitățile de exprimare și creativitatea, să exploreze și să descopere culori, texturi, forme și astfel să se înțeleagă pe sine și lumea din jur. Pentru un copil special mediul înconjurător reprezintă o necunoscută, un factor declanșator al anxietății ce duce la o respingere din partea sa pentru tot ce îl înconjoară. În lupta cu dizabilitatea, acești copilași trebuie să muncească zilnic, oră de oră, alături de terapeuți, rezultatul fiind integrarea și depășirea acestor obstacole și șansa la o viață normală”, se arată într-un comunicat de presă al ARICA remis GreatNews.

prin artă mă formez
Foto: Asociația ARICA

Expoziția se desfășoară în perioada iulie-august, în localurile Ludic, Lente, Epic Bar și Grădina OAR.

Aici, cei interesați pot admira rezultatele ședințelor de terapie prin artă și pot susține campania donând 50 de lei pentru a lua acasă lucrarea preferată din cadrul expoziției.

În cadrul Asociației ARICA, fiecare copil beneficiază de un program individualizat bazat pe evaluare funcțională, sub atenta îndrumare a terapeuților.

“Prin experiența și rezultatele noastre de până acum, ne-am asumat cu responsabilitate fiecare caz ce ne-a trecut pragul. Am reușit să oferim calitate, profesionalism și… speranță! Am lansat această campanie pentru a face vizibilă nevoia de integrare și acceptare a acestor copii speciali ce necesită susținerea noastră, a tuturor, pentru a avea o șansa reală la o viață normală”, a declarat Carmen Hotar, președintele Asociației ARICA, psiholog clinician și fundraiser al campaniei.

Donațiile se pot face AICI.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. A doua zi de campanie cu prețuri șoc
Mari reduceri la monitoare, sisteme desktop PC și laptopuri, la eMAG
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.