Australian Open. Simona Halep și-a aflat prima adversară

Simona Halep, a treia favorită la Australian Open, o va întâlni pe Karin Knapp (Italia, 51 WTA) în runda inaugurală la primul turneu de Grand Slam al anului.

Cele două jucătoare se vor confrunta pentru prima oară în circuitul WTA. Simona Halep (23 de ani) pornește ca mare favorită în fața italiencei de 27 de ani, care n-a depășit niciodată turul doi la Australian Open.

De cealaltă parte, Simona Halep a atins sferturile de finală în 2014 și în acest an țintește primul ei titlu de Grand Slam. Dacă va trece de Knapp, constănțeanca se poate duela în runda secundă cu o altă româncă: Alexandra Dulgheru, care o întâlnește pe australianca Jarmila Gajdosova.

Tot cu o australiancă se va confrunta și Monica Niculescu. Samantha Stosur este cap de serie 20, cea mai valoroasă jucătoare de la Antipozi și fostă campioană la US Open. În toate cele patru confruntări directe dintre cele două sportive a ieșit învingătoare Stosur.

Nici Irina Begu n-a avut prea mult noroc la tragerea la sorți de azi. Românca de pe locul 39 în lume va încrucișa racheta cu nemțoaica Angelique Kerber, a noua favorită la Australian Open.

Sorana Cîrstea va înfrunta o jucătoare venită din calificări, iar în cazul unei victorii poate da peste rusoaica Maria Șarapova în turul doi la Melbourne.

Principala favorită la Australian Open, americanca Serena Williams, o va întâlni pe Alison van Uytvanck din Belgia, numărul 106 mondial

La masculin, toate speranțele românilor se leagă de Marius Copil, care va juca la noapte în ultimul tur al calificărilor împotriva tânărului australian Omar Jasika, proaspăt campion la US Open în competiția juniorilor.