Au talent, dar n-au bob. O poveste despre neajunsurile sportului românesc

Maria Constantin și Andreea Grecu au reușit câteva performanțe excelente la competițiile de bob din acest an, clasându-se pe locul 9 la Campionatele Mondiale cu un bob împrumutat.

Sport cu tradiție în România, bobul – care a adus și singura medalie a țării noastre la Jocurile Olimpice de iarnă – este ignorat complet de autorități.

Maria (23 de ani) și Andreea (21) au rulat pe pista de la Winterberg cu un bob împrumutat de la federația germană – una dintre cele mai puternice din lume -, după ce bobul lor s-a stricat înainte de cursă.

Nemții le-au oferit româncelor, care au în palmares un succes în Cupa Europei și un loc 5 la Mondialele pentru junioare, bobul cu care echipajul feminin al Germaniei a cucerit titlul olimpic în 2006, la Torino.

”Bobul nostru vechi, model 2004 și fabricat în 2010, s-a avariat la Altenberg, la Mondialul de junioare. Noroc că am primit unul ca împrumut de la federația din Germania. Este fabricat în 2006, dar este ca nou. Am avut senzația că am trecut de la un Trabant la Porsche când ne-am dat cu el”, a declarat Maria Constantin, care este pilotul echipajului României, pentru sportnews.ro.

Locul 9 obținut la Campionatele Monidale de bob reprezintă cea mai bună clasare a bobului feminin românesc din istorie. Cele două fete de la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia sunt evident foarte talentate și dedicate sportului pe care îl practică, însă nu au susținere financiară.

Un bob nou, competitiv, costă aproximativ 60.000 de euro, bani pe care forul național de specialitate nu îi are.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Locuri de muncă pentru români în Suedia, în 2015
Ciocănitoare cu o nevăstuică în spate. Realitatea dură din spatele fotografiei care a cucerit lumea

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.