Atracții în apropierea Bucureștiului. Ce poți face în parcul Mogoșoaia

Superba arhitectură brâncovenească nu este nici pe departe singurul obiectiv turistic din parcul Mogoșoaia, aflat la câteva minute de mers cu mașina de București.

Parcul Mogoșoaia este, fără îndoială, cea mai bună destinație pentru un picnic de familie în apropierea Bucureștiului. Parcul se întinde pe marginea lacului cu același nume, între drumul București-Târgovişte și palatul brâncovenesc.

Cei care vin cu coșulețul la braț se pot așeza pe superba pajiște din fața palatului, unde există chiar și o zonă de grătare pentru turiști. Cei care nu s-au sinchisit cu pregăteala de acasă pot lua însă masa în parc (recomandăm bunătățile pe grătar de „La Nas”, bucatele de la pizzeria „La povești” și, pentru ceva rapid, Căsuța cu Hot Dog, unde puteți încerca un hot dog cu ingrediente speciale).

Însă cuvântul „parc” înseamnă în primul rând distracție, nu masă. Proximitatea lacului Mogoșoaia (unul dintre cele mai curate din această zonă) a permis parcului să exceleze la capitolul activități în aer liber și, mai ales, la sporturi nautice.

AcvaMania este un concept unic în România: un parc de distracții pe apă transformat într-o adevărată bază nautică. Au acces atât cei care știu să înoate, cât și cei „corigenți” la acest sport, deoarece toți cei care intră în adânca apă a lacului primesc veste care fac imposibil un accident.
mogosoaia acva maniaBaza constă într-un circuit format din tobogane, piste de alergare pe apă, module speciale pentru catapultare și trambuline. În plus, turiștii pot închiria caiace, canoe, stand-up paddle (o placă specială pe care navighezi în picioare; asta dacă te poți urca pe ea, desigur :), catamarane, scutere submersibile și hidrobiciclete.

AcvaMania organizează și cursuri de caiac, stand up paddle și sailing. Familiile cu copii pot încerca  interesantul curs de caiac părinte-copil, un frumos test de sport și sincronizare în familie.

Zumbaala Wake Parc este primul wake parc cu cablu din Româniazumbalaa. Altfel spus, este singurul wake parc care vă permite să „brăzdați” apă pe o placă, trași de un cablu, în deplină siguranță. Experiența este recomandată adulților și copiilor, celor experimentați sau neexperimentați.

Pe lângă zona dedicată sportului, Zumbaala are și o zonă de lounge, cu băutură și mâncare. Aici se pot organiza și evenimente, inclusiv seri cu DJ.

Cei care vizitează Mogoșoaia în weekend se pot bucura și de piese de teatru pentru copii, comedii, jazz și muzică de fanfară. Aceste spectacole au loc sâmbătă și duminică, la ora 18, și sunt oferite de Primăria Mogoșoaia. Programul complet poate fi consultat pe parculmogosoaia.ro.

Iubitorii singurului stil arhitectonic 100% românesc pot vizita:

– palatul (construcție ridicată în 1702 de Constantin Brâncoveanu pentru al doilea fiu al său, Ștefan);

– cuhnia (bucătăria domnească, transformată acum în spațiu expozițional);

– Turnul Porții și Poarta Târgoviștei;

– Centrul de conferințe și rezidențe (o superbă operă arhitectonică ridicată în sexolul XVII și refăcută în perioada interbelică);

– Ghețăria;

– Biserica cu hramul Sf. Gheorghe (ridicată de Constantin Brâncoveanu spre sfârșitul veacului al XVII-lea; aici poarte fi admirat un tablou votiv care îi înfățisează pe Constantin Brâncoveanu împreună cu cei patru fii ai săi și pe Doamna Maria cu cele șapte fiice; biserica este și locul în care a fost înhumat George Valentin Bibescu, soțul Marthei Bibescu – trebuie neapărat să vedeți lespedea funerară, decorată cu cei doi lei și un vultur încornorat – stema familiei Bibescu);

– Capela Gh. Bibescu (o necropolă de familie în care se află mormintele ultimilor proprietari ai Palatului Mogoșoaia și ale rudelor lor: prințul Nicolae G. Bibescu și sotia sa Helene Louise Ney d’Elchingen, prințul George Bibescu și soția sa, Valentine de Caraman Chimay, prințesa Elisabeth Bibescu, prinții Mihai Basarab Brâncoveanu și George Basarab Brâncoveanu;

– parcul englezesc, realizat sub supravegherea Marthei Bibescu, în 1921-1922.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.