LISTA păsărilor rare din România. Atlas al păsărilor protejate

Cocoșul de munte FOTO: Richard Bartz/Wikimedia Commons
Cocoșul de munte FOTO: Richard Bartz/Wikimedia Commons

O organizaţie non-guvernamentală de mediu realizeză un atlas cu toate păsările protejate din zonele Natura 2000 din România.

„În urma activității de monitorizare vor rezulta o bază de date, hărți cu distribuția speciilor de păsări, măsuri de conservare pentru speciile aflate în declin și primul raport național pe Directiva Păsări.

În vederea informării publicului țintă și a prezentării rezultatelor monitorizării vor fi organizate în București două conferințe naționale, una pentru comunitatea științifică și alta pentru factorii de decizie.

În cadrul celor două evenimente vor fi distribuite publicațiile realizate în cadrul proiectului: Atlasul păsărilor de interes comunitar din România, o lucrare grafică și editorială care va conține descrierea fiecărei specii de păsări de interes comunitar, hărți, fotografii, dvd cu sunetele păsărilor cântătoare și tool-kit-ul pentru monitorizarea speciilor de păsări de interes comunitar, care va cuprinde Ghidul standard de monitorizare”, spun iniţiatorii acestui proiect, reprezentanţi ai Fundației Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, citaţi de cotidianul tulcean Obiectiv.

Păsările de importanță comunitară sunt protejate în România prin 148 de situri de protecție avifaunistică în cadrul rețelei Natura 2000.

Păsări ameninţate grav:

– nagâţul de stepă
– culicul mic

Păsări ameninţate:

– gâsca cu gât roşu

– şoimul dunărean

Păsări vulnerabile (pe cale de dispariţie):

– pelicanul creţ

– acvila ţipătoare

– vânturelul mic
– gârliţa mică
– acvila de câmp

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te poţi alătura, cu un Like, comunităţii de cititori de ştiri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.