Atentat terorist la New York. Cel puțin 8 morți după ce un camion a intrat în trecători

atentat terorist new york
Foto: YouTube / Twitter

Cel puțin 8 oameni au murit, iar alți 11 au fost răniți, după ce un camion a intrat în pietoni și în bicicliști în Manhattan, în zona centrală a metropolei New York, din SUA, anunță BBC.

Inițial, autoritățile anunțaseră că 6 oameni și-au pierdut viața, însă ulterior numărul victimelor a crescut.

Șoferul care conducea camionul a intrat pe o pistă de biciclete și a dat peste mai mulți oameni.

Apoi, din mașină a ieșit un bărbat care avea asupra sa mai multe imitații de arme. El a fost împușcat și arestat de polițiști.

Poliția a mai anunțat că este vorba de un atentat terorist, iar FBI este implicat acum în anchetă. Autoritățile i-au anunțat pe locuitori să evite zona.

Un martor pe nume Eugene a povestit pentru postul de televiziune ABC Channel 7 că a văzut un camion de culoare albă cum mergea cu viteză mare pe o pistă de biciclete de-a lungul West Side Highway, lovind mai multe persoane.

Potrivit martorului, au fost trase în jur de 9-10 focuri de armă.

Reprezentanții retailerului Home Depot au confirmat că vehiculul folosit în atentat a fost închiriat de la această companie.

Postul de televiziune CNN a anunțat că suspectul este un bărbat în vârstă de 29 de ani. El a fost împușcat de polițiști în abdomen și se află acum în custodia autorităților.

Comisarul de poliție James P. O’Neill le-a spus jurnaliștilor că, după ce a fost prins, suspectul a făcut o declarație care i-a determinat pe polițiști să aprecieze că actul a fost unul terorist. O’Neill nu a dezvăluit însă ce anume exact a spus bărbatul.

Mai mulți martori au declarat că l-au auzit pe atacator strigând „Allahu Akbar”.

Bill de Blasio, primarul orașului New York, a declarat că atacul a fost un „act laș îndreptat împotriva oamenilor nevinovați”.

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.