Atentat terorist la Londra. O dubă a intrat în mulțime, 7 oameni au murit

atentat terorist la londra
Foto: Capturi YouTube

7 oameni au murit, iar alți 48 au fost răniți și duși la spital, după ce o dubă care mergea cu viteză mare a intrat în mulțime pe Podul Londrei. 3 suspecți au fost uciși, anunță BBC.

Potrivit bilanțului inițial, 6 oameni și-au pierdut viața în atentat, însă numărul morților a crescut acum la 7.

Martorii au povestit că 3 bărbați înarmați cu cuțite au ieșit apoi din mașină și au început să îi atace pe oamenii aflați în zona Borough Market pe străzi, în cafenele, baruri și restaurante. O femeie a fost înjunghiată în gât, iar un bărbat în spate. Printre cei răniți se află și 4 polițiști, 2 dintre ei fiind în stare gravă, 4 francezi și 2 australieni.

Unii dintre oamenii din baruri și restaurante s-au ascuns sub mese sau în toaletele clădirilor.

„Alergau și strigau: „Asta este pentru Allah”! Au înjunghiat o fată de 10-15 ori… Ea striga „Ajutor, ajutor””, a povestit pentru BBC Gerard, un martor care a văzut atacul.

Un român a filmat atentatul terorist din Londra: „Ferească Dumnezeu ce-i aicia” | VIDEO

Actul terorist s-a petrecut în partea de sud a Podului Londrei.

Cei 3 suspecți au fost împușcați mortal de poliție în timpul confruntării cu forțele de ordine.

„Duba a trecut chiar pe lângă mine, iar apoi a lovit aproximativ 5-6 oameni. A lovit 2 oameni din fața mea și 3 din spatele meu”, a povestit o femeie care a fost martoră la atentat.

Poliția londoneză a anunțat că a arestat 12 persoane suspectate că ar fi avut legătură cu atentatul terorist.

Al treilea atentat terorist la Londra în doar o lună

Acesta este al treilea atac terorist din Marea Britanie începând din luna mai. Pe 22 mai, 22 de oameni au fost uciși și alți 116 răniți în urma unui atentat sinucigaș la Arena Manchester.

Pe 22 martie 6 oameni au murit, inclusiv atacatorul, iar alți 50 au fost răniți după ce acesta a călcat cu mașina mai mulți pietoni de pe Podul Westminster.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.