Atentat terorist la Barcelona. O dubă a intrat în mulțime: cel puțin 13 morți și 50 de răniți

atac barcelona atentat
Foto: Twitter

Text: Andreea Dogar, Ionuț Fantaziu

O dubă a intrat în plin în mulțimea de oameni care se afla pe bulevardul Las Ramblas, o zonă turistică din Barcelona. Cel puțin 13 persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite, au anunțat autoritățile spaniole, potrivit CNN.

Bilanțul inițial era mult mai mic: poliția anunțase că doar o persoană a murit și că alte 32 au fost rănite.

Digi24 a anunțat că printre răniți se află și un turist român în vârstă de 35 de ani. Bărbatul are fracturi multiple și a fost internat în spital.

Presa spaniolă spune că stațiile de metrou din zonă au fost închise. Atacul a fost urmat de schimburi de focuri.

Inițial, s-a crezut că 2 bărbați înarmați s-au dat jos din vehicul și au intrat într-un restaurant, însă poliția a infirmat această ipoteză.

Martorii au spus că microbuzul mergea cu aproximativ 80 de kilometri la oră.

Atentat terorist la Barcelona

Magazinele din zonă au fost evacuate. La fața locului au ajuns zeci de echipaje de poliție.

Pe internet au apărut mai multe filmulețe care arată foarte multe persoane întinse pe jos, pe trotuar sau pe stradă. Multe dintre acestea au răni grave și sunt inconștiente.

Până acum, atentatul terorist nu a fost revendicat. Poliția spaniolă a făcut publică fotografia unui bărbat despre care se crede că a închiriat duba folosită pentru a-i omorî pe pietoni. Numele său este Driss Oubakir, are în jur de 20 de ani și s-a născut în Maroc.

atentat barcelona suspect
Foto: Poliția spaniolă

Spre deosebire de alte țări occidentale precum Marea Britanie, Franța, Belgia sau Germania, în Spania nu au avut loc atentate teroriste în ultimii ani.

Pe de altă parte însă, cel mai grav atentat terorist de după atacul de la 11 septembrie 2001 din SUA a fost atentatul din Madrid din 2004, când 192 de oameni au fost uciși în exploziile aproape simultane care s-au produs în 4 trenuri. Printre cei decedați au fost și 16 români.

Știre în curs de actualizare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.