Atentat terorist în Belgia. Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”

atentat terorist în belgia liege
Foto: Captură YouTube / BBC

Atentat terorist în Belgia. Doi polițiști și un trecător au fost uciși în orașul Liege din Belgia, după ce un bărbat a deschis focul asupra lor, relatează BBC.

Potrivit poliției, atacatorul a fost „neutralizat”.

Doi alți polițiști au fost răniți de atacator, care luase și o femeie ostatică, a relatat presa belgiană.

Atacul s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 29 mai, aproape de o cafenea din centrul orașului Liege.

Inițial, bărbatul a atacat un polițist cu un cuțit, a reușit să îi ia arma, iar apoi a deschis focul asupra forțelor de ordine, omorând doi polițiști. Apoi, el a împușcat și un bărbat care se afla într-o mașină din zonă.

Deși motivația bărbatului nu este complet clară, se pare că atacul ar fi de inspirație islamistă. Surse din poliție au declarat pentru presa locală din Belgia că bărbatul a fost auzit strigând „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare” în limba arabă).

Potrivit postului de televiziune RTBF, atacatorul fusese eliberat temporar din închisoare chiar ieri, 28 mai. El fusese condamnat pentru posesie de droguri. Postul TV belgian a mai arătat că este posibil ca bărbatul să se fi radicalizat în timp ce se afla la închisoare.

În imaginile ajunse pe rețelele de socializare se vede cum mai mulți oameni aleargă speriați, încercând să se ascundă în timp ce din apropiere se aud sunete de gloanțe.

Belgia continuă să fie în alertă după atentatele teroriste din 2016 comise de Statul Islamic, când 32 de oameni au murit.

Știre în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.