Atentat dejucat într-un oraș din Belgia. Atacatorul conducea o mașină cu viteză foarte mare

strada de meir antwerp belgia
Strada De Meir. Foto: My name's axel (Flickr)

Un cetățean francez de origine nord-africană a fost arestat astăzi, 23 martie, în orașul Antwerp din Belgia, fiind bănuit că voia să intre cu mașina într-o mulțime, anunță BBC.

Bărbatul conducea mașina cu o viteză foarte mare pe strada De Meir, strada principală a orașului unde se află foarte multe magazine. Nimeni nu a fost rănit.

Anchetatorii au anunțat că în mașină au fost găsite mai multe cuțite, o pușcă și un recipient cu o substanță lichidă deocamdată neidentificată.

Premierul belgian, Charles Michel, a lăudat autoritățile pentru „reacția excepțională”.

„Vehiculul circula cu viteză mare pe De Meir. Colegii noștri înarmați l-au văzut și au încercat să îl oprească. Însă șoferul a scăpat și a trecut pe roșu, îndreptându-se spre port”, a povestit Serge Muyters, șeful poliției din oraș.

Alți polițiști au fost contactați, iar forțele de ordine au trimis imediat o echipă care a interceptat mașina. Șoferul a fost arestat imediat. În vârstă de 39 de ani, Mohamed R. este cetățean francez și are domiciliul în Franța.

Atacul vine la doar o zi după atentatul din Londra din 22 martie, când un bărbat a călcat cu mașina mai mulți pietoni în apropiere de Parlament. 4 oameni au murit în total, inclusiv atacatorul, care a fost ucis de poliție. Atentatul din Londra a fost revendicat de Statul Islamic.

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Londra. 4 morți, doi români printre răniți

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.