Atentat sinucigaș pe aeroportul din Istanbul. Cel puțin 36 oameni au fost uciși

Cel puțin 36 oameni au murit într-un atentat sinucigaș care a avut loc în această seară pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Alți 147 au fost răniți, anunță BBC.

3 atacatori înarmați cu arme Kalashnikov au fost implicați în atentat. Ei au deschis focul asupra oamenilor la intrarea în aeroport, iar în momentul în care poliția a tras în ei, au detonat bombele pe care le aveau asupra lor.

Premierul turc Binali Yildirim a declarat că primele informații sugerează că Statul Islamic se află în spatele atentatului.

Martorii au povestit că atacatorii erau îmbrăcați în negru și aveau arme asupra lor.

„Potrivit informațiilor pe care le-am primit, un terorist aflat la intrarea în terminalul pentru zboruri internaționale a deschis mai întâi focul cu un Kalashnikov, iar apoi s-a aruncat în aer”, a declarat pentru Associated Press ministrul de justiție turc.

Toate zborurile de pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost suspendate imediat după atentat, însă acum unele zboruri au fost reluate.

În ultima perioadă, în Turcia au avut loc numeroase atentate. Atacurile recente au fost puse pe seama adepților Statului Islamic sau a separatiștilor kurzi.

Aeroportul Ataturk din Istanbul este al treilea cel mai aglomerat din Europa, după Charles de Gaulle din Paris și Heathrow din Londra.

În 2015, peste 61 de milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport.

Fotografii postate de martorii atentatului pe rețelele de socializare: