Primele declarații ale martorilor din arena unde s-a produs atentatul. „Era ca într-un film de război”

atentat manchester arena martori
Foto: Captură YouTube

Mai mulți martori au descris scenele de haos și de teroare care au urmat după explozia ce a curmat viețile a cel puțin 19 persoane la Arena Manchester, imediat după terminarea unui concert susținut de Ariana Grande, relatează BBC.

Andy se afla chiar la ieșirea din stadion și își aștepta soția și fiica, când a fost trântit la pământ de forța exploziei. El a povestit pentru BBC că scenele păreau desprinse „dintr-un film de război”.

„Când m-am ridicat și m-am uitat în jur am văzut trupuri peste tot. Cred că erau 20-30. Oamenii erau plini de sânge, iar unii dintre ei erau răniți grav. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să fug în arenă ca să îmi găsesc familia”, a relatat el.

Atentat la Manchester, după un concert. Primul bilanț: 19 morți, 50 de răniți

Gary Walker, din Leeds, a povestit că el și soția sa se aflau la doar câțiva metri de explozie și își așteptau fiicele să iasă de la concert.

„Am ascultat ultimul cântec, iar apoi brusc am văzut o lumină puternică, a fost o explozie și fum. Am simțit o durere în picior. M-am întors spre soția mea care stătea lângă mine și i-am spus că trebuie să mă așez. Am o mică rană în picior în locul în care am fost atins de o bucată de șrapnel. Soția mea are o rană în abdomen și posibil un picior rupt. Am fost surprins să am scăpat atât de ușor”, a explicat Walker.

Martori la atentat povestesc ce au văzut în Arena Manchester

Emma Johnson a povestit penru BBC Radio Manchester că se afla la ieșirea din arenă alături de soțul său pentru a le aștepta pe cele două fiice ale lor, de 15 și de 17 ani.

„A fost cu siguranță o bombă în foaierul arenei. Era sticlă peste tot. Toată clădirea s-a cutremurat”, a spus ea.

Sebastian Diaz, un student în vârstă de 19 ani din Newcastle, a descris momentele de panică prin care a trecut.

„Ariana Grande tocmai își terminase ultimul cântec și s-a produs o explozie uriașă. Am văzut oameni alergând și instinctiv am început și eu să fug. Am ajuns într-un coridor care era o fundătură. A fost îngrozitor. Am găsit ușile principale, iar oamenii plângeau peste tot. La hotel oamenii vorbeau la telefon și plângeau”, a rememorat tânărul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.