Atentatul din Manchester a fost revendicat. Bilanțul a crescut: 22 de morți, 59 de răniți

Sursa: youtube.com

O explozie puternică a dus la moartea a 22 de persoane și la rănirea altor 59, la câteva minute după un concert susținut de artista pop Ariana Grande la Manchester Arena. Printre victime se numără și mai mulți copii, au anunțat autoritățile.

Atentatul din Manchester a fost revendicat în urmă cu foarte puțin timp de gruparea teroristă Stat Islamic.

Gruparea a anunțat că un „soldat al califatului” a reușit să aducă „dispozitive explozive” la Arena Manchester, relatează CNN.

Explozia – pusă la cale de un atentator sinucigaș, potrivit primelor declarații – a avut loc luni, în jurul orei locale 22:40, în fața culoarelor de ieșire de la eveniment.

Printre cei uciși se află și o fetiță în vârstă de numai 8 ani. Saffie Roussos era din Lancashire și învăța la Școala Primară Tarleton.

Poliția consideră suspect modul în care atentatorul sinucigaș a ajuns atât de aproape de public. El purta o vestă cu materiale explozive improvizate, iar martorii oculari au spus că au văzut resturi ale explozibilului, când au ieșit din arenă.

Între timp, autoritățile britanice au arestat un tânăr în vârstă de 23 de ani din Manchester, suspectat că ar avea legătură cu atentatul terorist.

Primele declarații ale martorilor din arena unde s-a produs atentatul. „Era ca într-un film de război”

La concert au participat peste 20.000 de persoane, majoritatea tineri. Artista care a concertat este teafără, potrivit unui reprezentant al Arianei Grande.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spune că nu există indicii că printre victime s-ar afla și cetățeni români.

Guvernul britanic este în ședintă de urgență în această dimineață. Investigatorii iau în calcul existența unei celule teroriste la Manchester. Potrivit CNN, sinucigașul care a provocat această tragedie ar fi fost identificat de oamenii legii. Totuși, nu există încă informații publice despre el.

Poliția a menționat faptul că explozia nu a avut loc în Arenă, ci exact la ieșirea din aceasta, în imediata apropiere a culoarelor de evacuare.

Manchester Arena este una dintre cele mai mari arene sportive şi de evenimente din Marea Britanie şi din întreagă Europă.

„Devastată! Îmi pare rău din tot sufletul. Nu am cuvinte”, a sunat mesajul transmis de Ariana Grande pe contul său de Twitter.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.