Atentat cu bombă în Germania. Suspectul este un sirian

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O persoană a murit și alte 12 a fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc duminică seară într-un restaurant din orașul bavarez Ansbach, în apropiere de Nürnberg. Trei dintre răniți sunt în stare gravă, iar persoana moartă ar fi cea care avea asupra sa explozibilul.

Din primele concluzii, autoritățile spun că ar fi vorba despre un atentat și se ia în calcul inclusiv motivația islamistă.

Atentatorul este un imigrant sirian în vârstă de 27 de ani, care ceruse azil în Germania. Se pare că a fost internat în trecut la o clinică de psihiatri și ar fi încercat de mai multe ori să se sinucidă.

Tot ieri, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a omorât o femeie însărcinată cu o macetă și a rănit alte două persoane în Reutlingen, din sudul Germaniei. Un taximetrist care a observat întreg conflictul a dat intenționat cu mașina peste agresor și a reușit să-l imobilizeze până la sosirea poliției.

Din primele cercetări, polițiștii spun că nu ar fi vorba de un atentat terorist, ci de un conflict iscat între cele două persoane, colegi la un fast-food.

Sirianul ar fi fost implicat anterior și în alte incidente în care a rănit alte persoane, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Vineri a fost o altă zi neagră pentru Germania. David Sonboly, un tânăr de 18 ani, cu cetățenie iraniană și germană, a ucis 9 persoane în mall-ul Olympia, din München. Atacatorul s-a sinucis împușcându-se în cap, la câteva sute de metri de mall. Masacrul nu a avut fundamente religioase, tânărul ar fi avut mai multe căderi psihice și ar fi acuzat faptul că era hărțuit de colegii de școală. Pistolul pe care l-a folosit în atentat l-ar fi cumpărat de pe internet și pusese la cale atacul de mai bine de un an.

giphy (1)

giphy