Atacuri între PNL-iști: Să spulberăm mafia jegmănitoare! Lăsați supermarketurile în pace!

Marile magazine ar putea fi închise la sfârșitul săptămânii, sâmbătă și duminică. Este vorba despre o propunere mai veche din Parlament, care este din nou luată în discuție. Printr-o astfel de măsură, parlamentarii care au venit cu această idee spun că micii fermieri ar avea mai multe șanse să-și vândă în piață fructele și legumele.

Inițiatorii proiectului, deputații PNL Nini Săpunaru și Tinel Gheorghe, spun că în weekend, pe lângă faptul că românii își vor face cumpărăturile în piețe, vor avea mai mult timp liber pentru familie.

Însă nu toți colegii de partid ai celor doi sunt de acord cu această idee. Primarul PNL al Timișoarei, Nicolae Robu, are o reacție acidă față de cei doi parlamentari, inițiatorii proiectului legislativ.

„Lăsați supermarketurile în pace! Aflu cu stupoare că niște parlamentari – și, culmea: cică liberali! – vor să închidă supermarketurile sâmbăta după-amiaza și duminica toată ziua și, în plus, să le interzică existența pe raza orașelor și chiar și în afara acestora, la distanțe de până la cinci kilometri. (…) Oameni buni, opriți-vă! Cum vă permiteți voi să stabiliți în locul meu de unde și când să-mi fac cumpărăturile?!

Mă împiedică cineva acum să refuz oferta supermarketurilor și să cumpăr de la buticul din cartier sau din piața – chipurile de la producătorii agro-alimentari autohtoni!? Ba chiar fac asta, de câte ori consider că este mai convenabil pentru mine așa – multicriterial privind lucrurile -, după cum adesea nu fac, pentru că, din nou multicriterial privind lucrurile, îmi convine mai mult să recurg la supermarket. Chiar nu e limpede, după atâtea experiențe istorice triste de dirijism, că numai competiția liberă, legea cererii și ofertei pot așeza lucrurile corect?”, spune Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei crede că producătorii autohtoni pot fi încurajați prin construcția unor piețe moderne. „Producătorii agro-alimentari autohtoni trebuie protejați nu prin înlăturarea concurenților lor, ci prin construirea de piețe agro-alimentare moderne, civilizate, atractive și pentru ei și pentru cumpărători, plasate la îndemâna acestora și cu suficiente locuri, respectiv prin spulberarea celebrelor mafii jegmănitoare. Asta am făcut eu la Timișoara – vezi Piața Iosefin și, în curând, Piața Badea Cârțan – și voi continua să fac în toate cartierele”, a mai adăugat Robu.

Dacă acest articol vi s-a părut insteresant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Premiu important pentru filmul românesc, la Cannes
Povestea oamenilor care aduc Universul mai aproape de noi
Cele mai bune glume despre Eurovision
Locuri de muncă în străinătate ca asistenți veterinari și șoferi de taxi sau de camion
Vânează pe uscat și trăiește în copaci. Povestea celui mai ciudat pește de pe Pământ
Reduceri incredibile la tablete și huse la eMag

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.