Atacuri din fostul Guvern PSD: Bugetul gâfâie, deja avem probleme!

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

„S-a dat startul la marea evaziune?”, se întreabă fostul ministru de Finanțe în Guvernul condus de Victor Ponta, Ioana Petrescu, într-un text pe blogul său.

„După doar două luni, bugetul gâfâie. Bugetul pentru anul 2017 este fundamentat pe venituri bugetare de 254,717 mld lei, cu 23 mld mari mult decât încasările din anul 2016. Pe primele doua luni ale acestui an, s-au încasat doar 31,9 mld lei, adică cu 0,9% mai puțin decât în primele doua luni din 2016.

Asta înseamnă că deja avem probleme. Din punctul meu de vedere, acest lucru nu este cauzat de faptul că ANAF-ul nu își face treaba, ci pentru că veniturile au fost estimate mult prea optimist, probabil fără consultare cu cei de la Fisc”, mai spune Ioana Petrescu, în analiza sa.

Și Victor Ponta  a declarat că nu vede „pornite nişte lucruri economice care să aducă banii” care să susțină în continuare creșterea salariilor și pensiilor.

„Susţin şi mă bucur şi o să votez să mărim salariile şi pensiile. Dar mă gândesc că fiecare om zice: dar dacă n-a găsit Guvernul în curte nişte diamante sau petrol, de unde vin banii? Eu văd un blocaj care a existat în 2016 legat de faptul că funcţionarii nu vor să semneze, că le e frică de DNA cu abuzul în serviciu, că miniştrii, mulţi dintre ei, se califică la locul de muncă, ca să zic aşa.

Eu nu văd pornite nişte lucruri economice care să aducă banii ca să susţină măsurile sociale. Eu vreau să se reuşească lucrul acesta, că o să trăiesc în România. Şi mai mult, pentru că anul trecut, deşi nu aveam nicio funcţie, deşi nu mă băga nimeni în seamă din conducerea supremă a PSD, când au fost cele două campanii electorale şi-au adus aminte şi m-au plimbat prin ţară, mi-au pus faţa pe programe. Şi le-am spus oamenilor să voteze cu PSD şi ALDE şi le-am spus bine”, a adăugat Ponta.

De altfel, ieri, Victor Ponta a anunțat că își depune demisia în alb din PSD și așteaptă ca liderul partidului, Liviu Dragnea, să ia o decizie. Tot ieri, Dragnea a spus că nu îi acceptă demisia lui Ponta și că „încearcă” să afle „care sunt supărările sale”. „Pe mine nu mă deranjează criticile lui. Fiecare critică făcută cu bună credință trebuie luată în seamă”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.