Atac terorist în Ierusalim. Un camion a intrat în mulțime, patru oameni au murit

Un suspect a intrat cu un camion într-un grup de soldați în Ierusalim, Israel. 4 persoane au fost ucise.

Potrivit medicilor, trei femei și un bărbat și-au pierdut viața în urma atacului. 15 persoane au fost rănite.

”Este un atac terorist”, a spus un purtător de cuvânt al poliției la un post de radio din Israel, citat de BBC.

Un șofer de autobuz care a fost martor la atac a spus că șoferul camionului a intrat în grupul de soldați, pentru ca apoi să vireze și să facă o mulțime de victime.

Potrivit unui post TV din Israel, atacatorul a fost ucis chiar de soldații din grupul atacat. În primele imagini de după atac, se vede parbrizul camionului ciuruit de gloanțe.

Atacul a avut loc în populara zonă de promenadă Armon Hanatziv, din Orașul Vechi din Ierusalim.

Din octombrie 2015 și până acum, 35 de israelieni au fost uciși în urma unor atacuri de stradă conduse în mare parte de palestinieni.

În tot acest timp și-au pierdut viața și mai mult de 200 de palestinieni – majoritatea atacatori, potrivit autorităților israeliene.

Israelul spune că incitarea la ură condusă de autoritățile palestiniene a dus la aceste atacuri. Liderii palestinieni spun că este vorba de o frustrare care își are originile în deceniile de ocupație israeliană.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.