Atac armat în SUA. Un congresman a fost împușcat

Steve Scalise
Steve Scalise

Un congresman a fost împuşcat şi rănit într-un atac armat comis în oraşul Alexandria din Virginia.

Participa la un antrenament al echipei de baseball a partidului republican, care mâine urma să joace un meci de caritate împotriva colegilor democraţi. Politicianul rănit este liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Steve Scalise.

Alţi patru oameni au fost duşi la spital. Atacatorul a fost prins de poliţie. Nu se ştie însă deocamdată nimic despre motivele pe care le-a avut pentru a acţiona atât de violent.

Congresmanul republican împuşcat miercuri în Virginia, Steve Scalise, a fost rănit grav, dar se va recupera în totalitate, a anunţat preşedintele american Donald Trump pe Twitter, descriindu-l pe membrul Camerei Reprezentanţilor drept un „adevărat prieten şi patriot”.

Senatorul republican de Utah Mike Lee a declarat, pentru Fox News, că Scalise a fost împușcat în șold și că va supraviețui atacului.

Lee a mai afirmat și că atacatorul a folosit un pistol semiautomat și că a început să tragă la întâmplare în persoanele aflate pe terenul de baseball.

Poliția din Alexandria, o suburbie din Washington DC, a declarat că investighează un incident cu „împușcături multiple” și că a arestat un suspect.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.