Atac armat la o moschee din Canada. Șase persoane au fost ucise

Moscheea din Quebec a fost ținta unui atac terorist (Youtube)
Moscheea din Quebec a fost ținta unui atac terorist (Youtube)

Doi bărbați au deschis focul asupra credincioșilor adunați pentru rugăciunea de seară la Centrul cultural islamic din Quebec.

Atacatorii mascați au intrat în moschee și au început să tragă asupra credincioșilor. Autoritățile au intervenit prompt, însă nu au putut evita decesul a șase oameni.

Opt persoane au fost rănite, fiind transportate de urgență la spital.

La rugăciunea de duminică au participat, potrivit unor surse canadiene, aproximativ 50 de persoane.

Martorii incidentului povestesc că indivizi cu feţele acoperite de măşti de ski au strigat „Allah e mare!” înainte să deschidă focul la întâmplare în lăcaşul de cult.

Cei doi atacatori au fost prinși la scurt timp după atac. Unul dintre suspecți a fost prins în afara orașului, în timp ce încerca să fugă.

„Canadienii își plâng victimele atacului laș dintr-o moschee din Quebec. Gândurile mele sunt alături de victime și familiile acestora. Toleranța religioasă este o valoare la care noi, canadienii, ținem. Musulmanii-canadieni sunt o parte importantă a națiunii noastre și aceste acțiuni fără sens nu au ce căuta în comunitățile noastre, în orașele noastre și în țara noastră”, a scris premierul canadian, Justin Trudeau, pe Twitter.