Armata Română face angajări. Ce salarii se câștigă, de la soldat la ofițer

Ministerul Apărării Naționale a scos la concurs 2.725 de posturi de soldat și de gradat profesionist, se arată într-un anunț postat pe site-ul instituției.

Persoanele interesate îşi pot întocmi dosarul de candidat până în data de 29 aprilie 2016, la birourile de informare-recrutare din cadrul centrelor militare din judeţul / sectorul în care domiciliază.

Candidații trebuie să aibă vârsta între 18 ani, împliniţi până la data începerii programului de instruire, şi cel mult 50 de ani, împliniţi până la data încheierii primului contract de angajare.

De asemenea, ei trebuie să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu sau să facă dovada absolvirii acestuia, până la data începerii programului de instruire.

Iată câteva dintre celealte condiții pe care candidații trebuie să le îndeplinească:

* să posede permis de conducere auto categoriile B şi C – numai candidaţii care optează pentru arma „auto”, iar pentru arma „geniu” doar pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto;

* să fie de acord să renunţe la gradul dobândit anterior şi deţinut ca rezervist, după angajarea în armată;

* să deţină diplomă de absolvire a şcolii sanitare postliceale – numai candidaţii care optează pentru profesia de soldat şi gradat profesionist în arma “aviaţie”, specialitatea “însoţitor de bord-paramedic”.

AICI puteți afla mai multe informații despre posturile scoase la concurs.

Ce salarii sunt în Armata Română

Potrivit digi24.ro, în acest moment, salariul de încadrare a unui soldat este de 789 de lei.

Un document publicat de Ministerul Apărării Naționale, care prezintă datele aferente lunii august 2015, arată că posturile de soldat și gradat profesionist sunt plătite cu sume cuprinse între 800 și 1.000 de lei, cele mai mici salarii ajungând la 792-796 de lei net.

Cei mai bine plătiți ofițeri din Armata Română au salarii de peste 10.000 de lei, însă datele aferente lunii august 2015 arată că există și ofițeri plătiți cu 990 – 1.100 de lei.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Poliția Română angajează 1.900 de agenți. Ce salarii au polițiștii
Ce salarii sunt în Armata Română
Locuri de muncă pentru șoferi în afară. Salariile sar de 2.000 de euro net, se caută și începători

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.