Armata română a cumpărat rachete de aproape 150 de milioane de euro

armata romana
Foto: Laur2ro via Wikimedia Commons

Armata română a cheltuit sume importante în ultimele două săptămâni, Romtehnica făcând achiziții militare importante: având la dispoziție de acum rachete antitanc de ultimă generație.

Casa de comerț a Armatei Române a achiziționat de la compania germano-israeliană EuroSpike rachete antitanc în valoare de 130 de milioane de euro.

Cumpărăturile au fost făcute în mai multe tranșe în ultimele zile. Armata Română s-a ales cu rachete ghidate antitanc, dar și cu sisteme portabile pentru rachetele antitanc, scrie Digi 24.

Tot de curând, potrivit platformei de licitaţii şi achiziţii publice SEAP, Armata Română a semnat un contract cu compania americană Lockheed Martin, de la care a achiziționat un radar de apărare aeriană în valoare de aproape 33 de milioane de dolari.

Ministerul Apărării mai are în plan achiziționarea a 24 de transportoare blindate Piranha 3C, dar și modernizarea forțelor aeriene: cumpărarea unei escadrile de aparate de luptă F16 şi completarea flotei de transport cu aeronave Spartan.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă la Therme, paradisul termal deschis lângă București
Omul de afaceri care a salvat cu elicopterul 72 de turiști blocați la Bâlea
Mai mulți zimbri liberi din Munții Țarcu, atacați și uciși de o haită de câini sălbăticiți