”Pirații” Game of Thrones, arestați în India pentru că au postat pe internet un episod al serialului

FOTO: Game of Thrones/HBO
FOTO: Game of Thrones/HBO

Poliția din India a arestat patru persoane acuzate că au oferit publicului un episod din serialul TV Game of Thrones cu câteva zile înainte de data difuzării sale.

Trei dintre cei acuzați sunt angajați ai Prime Focus Technology, în timp ce al patrulea a lucrat pentru compania din Mumbai care stochează și procesează serialul pentru site-ul Hotstar. Compania indiană a fost cea care a făcut o plângere la poliție împotriva suspecților.

Game of Thrones este cel mai piratat serial din istorie. Episodul patru din al șaptelea sezon a ajuns pe internet în 4 august, cu câteva zile înainte de a fi difuzat de HBO, postul care îl produce.

”Am investigat cazul și am arestat patru persoane pentru publicarea neautrizată a unui episod din Game of Thrones”, a spus comisarul adjunct al poliției indiene Akbar Pathan, citat de BBC.

Cei patru au fost acuzați de infracțiuni informatice și vor fi reținuți până în 21 august.

Game of Thrones, un serial fantasy extrem de popular în toată lumea, cel mai recent episod fiind urmărit de peste un miliard de oameni pe HBO.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.