Ar putea apărea un nou lanț de benzinării în România

Un fost director de la Lukoil și Rompetrol, Paul Pop, care în prezent deține compania de distribuție de produse petroliere Rottco, vrea să creeze o rețea de benzinării pornind de la stațiile deținute de independenți, potrivit adevarulfinanciar.ro.

Noua rețea ar urma să poartă numele de Synergy și va reprezenta o reţea naţională de benzinării cu şi în sprijinul benzinarilor independenţi.

„Synergy va fi o reţea de benzinării independente, prezentă pe toate drumurile naţionale şi în oraşele din România, care va vinde carburanţi de aceeaşi calitate cu a marilor producători de benzine şi motorine şi va asigura servicii la nivel de reţea“, se arată într-o prezentare a proiectului, transmisă unor patroni de benzinării independente.

În România sunt aproximativ 2000 de stații de distribuție, din care aproximativ 600 sunt „white station”, categorie în care intră și benzinăriile private neafiliate și fără brand.

Potrivit lui Paul Pop, compania sa se va ocupa de strategiile de marketing și publicitate.

De asemenea, va avea în proiect rolul de „integrator, coordonator al reţelei benzinăriilor particulare care vor adera la proiect; iniţiator, promotor şi susţinător de proiecte ale membrilor reţelei; finanţator în parte a integrarii specifice retelelor; gestionar al flotelor şi altor servicii specifice reţelelor“ şi „prestator de servicii de mentenanţă, acces la flote, intercomunicare pentru membrii reţelei”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.