Apple anunță iPhone X. Samsung pregătește telefonul cu ecran pliabil

Apple a lansat nouă generație de telefoane. Vedeta e iPhone X
Apple a lansat nouă generație de telefoane. Vedeta e iPhone X

Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în lumea gadgeturilor a avut loc ieri, în Apple Park din Cupertino. În sala Steve Jobs Theater a avut loc lansarea noilor telefoane iPhone.

Pe lângă iPhone 8 și iPhone 8 Plus, care reprezintă upgrade-uri la generația 7, reprezentanții Apple au prezentat iPhone X, un smartphone cu un design nou și o serie de caracteristici deosebite.

iPhone X are un ecran care acoperă într-un procent foarte mare suprafața dispozitivului. Butonul de jos și bara neagră a dispărut și a fost extins ecranul.

În locul Touch ID va fi Face ID, folosit atât pentru deblocarea telefonului şi accesul la anumite aplicaţii, cât şi pentru plăţi electronice prin sistemul Apple Pay

iPhone X este primul telefon Apple dotat cu un ecran de 5.8 inch de tip OLED, Super Retina (2436 x 1125 pixeli, 458 ppi).

iPhone X va avea o memorie RAM de 3GB și un procesor A11, compus din 6 nuclee. Camerele foto au 12 megapixeli și pot filma 4K, cu 60 de cadre pe secundă.

În ceea ce privește prețurile, iPhone 8 de 64 GB va costa 699 de dolari, iPhone 8 Plus va costa 799 de dolari în varianta de 64 GB, iar iPhone X 64 GB va costa 999 de dolari.

iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi disponibile începând cu 22 septembrie. iPhone X va ajunge pe piaţă pe 3 noiembrie.

Samsung anunță telefonul pliabil

Cu doar câteva ore înainte de evenimentul de lansare al celor de la Apple, reprezentanții Samsung au anunțat că vor să lanseze în 2018 un smartphone cu ecran pliabil.

„Pot spune că obiectivul nostru actual este anul viitor”, a declarat Koh Dong-jin, președintele companiei sud-coreene, într-un interviu acordat Associated Press, citat de Bloomberg. „Când putem depăși anumite probleme, cu siguranță vom lansa produsul”, a mai declarat președintele Samsung.

Koh nu a dat mai multe detalii despre problemele întâmpinate, însă analiștii Bloomberg spun că producția unui telefon pliabil cu caracteristici de top și un „corp subțire” va necesita timp.

Koh a mai spus că compania lucrează cu producătorul de sisteme auto Harman pentru a dezvolta un asistent vocal dotat cu inteligență artificială pe care utilizatorii să-l poată folosi pentru a asculta muzică și pentru a efectua alte sarcini.

Samsung a achiziționat compania Stamford anul trecut, ca parte a planurilor sale de a se extinde pe piața emergentă pentru mașinile conectate.

Samsung a mai anunțat și că noul Note 8 a atins un nivel record de rezervări în Statele Unite ale Americii, unde va fi lansat la comercializare pe 15 septembrie.

De asemenea, același model a ajuns la 400.000 de precomenzi în primele zile de rezervare în Coreea de Sud, unde va fi lansat la vânzare pe 21 septembrie, depășind de departe cererile pe care le înregistrase pentru modelul anterior.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.