Aplicația Summify, creată de românii Cristian Strat și Mircea Pașoi, cumpărată de Twitter

cristian_strat_si_mircea_pasoi
Cristian Strat (stânga) și Mircea Pașoi, creatorii Summify. FOTO: antidotul.ro

Aplicaţia Summify, creată de programatorii români Mircea Paşoi şi Cristian Strat cu ajutorul unei finanţări canadiene, a fost achiziţionată recent de Twitter.

Aplicaţia Summify a oferit o soluţie la surplusul de informaţie de pe internet. Summify alcătuia un rezumat cu cele mai importante ştiri şi articole postate de prietenii tăi de pe Facebook, Twitter, cei conectaţi cu tine pe LinkedIn şi Instagram şi pe feed-urile tale RSS. Rezultatul e trimis zilnic, pe email. Totul e la trecut pentru că, odată cu preluarea de către Twitter, Summify va dispărea încet-încet, urmând, probabil, să fie integrată pe Twitter, într-o altă formă.

Cine sunt creatorii Summify

Cei doi români, Mircea Paşoi şi Cristian Strat, sunt doi foşti olimpici români la informatică. Înainte de a pleca în Canada pentru Summify, cei au co-fondat proiecte de succes ca infoArena şi balaur.ro

Cristian Strat a refuzat chiar un job bine plătit pentru gigantul internetului, Google, mizând pe succesul unei aplicaţii proprii. Împreună cu Mircea Paşoi, avea să primească finanţare pentru Summify de la canadienii de la BootUp Labs.

Recent, programatorii au anunţat pe site-ul summify.com că aplicaţia a fost cumpărată de Twitter. Cei care s-au înscris deja vor primi în continuare rezumatele zilnice. Însă, înscrierea de noi utilizatori a fost oprită.

Ce înseamnă mutarea la Twitter

„În curând ne vom muta la San Francisco, pentru a lucra în birourile Twitter. Ne vom alătura echipei Twitter Growth (echipa de dezvoltare) şi vom continua să căutăm căi pentru a ajuta oamenii să găsească rapid ştirile relevante pentru ei”, scriu cei doi pe summify.com, citat de realitatea.net.

Ei au explicat şi de ce au acceptat oferta Twitter. „Cum sute de milioane de oameni folosesc Twitter, ne-am dat seama că este cea mai bună platformă pentru a prezenta viziunea noastră în faţa întregii lumi. Cum Twitter împărtăşeşte viziunea aceasta, alăturarea noastră la Twitter este mai mult decât motivată”.