Apelul unui deputat adresat familiei Iohannis: „Nu mai purtați blănuri!”

FOTO: Pagina de Facebook Klaus Iohannis
FOTO: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Deputatul independent Remus Cernea a adresat un apel familiei prezidențiale, în care îi cere să nu mai poarte „articole vestimentare realizate din blănuri de animale”.

Cernea spune că apelul său este unul apolitic și că are legătură strict cu protecția animalelor.

„Lumea noastră este într-o permanentă schimbare. Standardele de moralitate publica și pretențiile publicului față de prestanța politicienilor evoluează rapid. Una dintre temele care în ultimii 20 de ani au capatat o importanță crescândă pentru opinia publică din țările civilizate și democratice privește utilizarea articolelor vestimentare realizate din blana animalelor. (…)

A purta blana unui animal chinuit și ucis pentru acest lucru reprezintă, în sine, un lucru condamnabil moral. Industria care produce astfel de articole vestimentare ar trebui descurajată și, într-o bună zi, inchisa definitiv. Iar figurile publice si politicienii ar trebui să fie în avanposturile unui astfel de efort.

De altfel, chiar și în industria modei au fost făcute demersuri remarcabile în ultimele decenii pentru a se renunța la hainele din blana reală. Cei care poartă blănuri sunt percepuți de către tot mai mulți cetățeni drept persoane cu un caracter dezagreabil, insensibile la suferința și moartea acelor minunate animale care au avut parte de o soartă cumplită atunci cand li s-a răpit blana și viața pentru un capriciu”, spune deputatul Cernea în apelul său.

Cernea mai spune că pe 24 ianuarie, la celebrarea Zilei Unirii Principatelor, președintele ar fi purtat o căciulă care pare a fi făcută din blana unui animal.

„Dacă a fost un incident regretabil produs din neatenție și cu caracter izolat cred că se va putea trece relativ ușor peste acest moment, dacă el nu se va mai repeta.

De aceea, apelul meu către dumneavoastră, domnule Klaus Iohannis, în calitate de Președinte al României și către dumneavoastră, doamna Carmen Iohannis, în calitate de Primă Doamnă, este acela de a reprezenta un model pentru societatea noastră și sub acest aspect: refuzul de a mai afișa articole de vestimentație realizate din blănuri de animale!

Gestul dumneavoastră va fi un semn de conștientizare a problemei semnalate și de atitudine civilizată într-un stat pe care îl sperăm a fi unul din ce în ce mai democratic și mai prosper, cu rădăcini tot mai puternice în valorile societății deschise”, mai transmite Remus Cernea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.