Apare o nouă companie aeriană cu bilete ieftine de avion

FOTO: Montague Smith/Airlines.net/via Wikimedia Commons
FOTO: Montague Smith/Airlines.net/via Wikimedia Commons

Compania aeriană Ryanair și fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda au ajuns la un acord pentru a deschide LaudaMotion, o companie aeriană low-cost, care va avea sediul la Viena. La început, LaudaMotion Airline va opera zboruri din Germania, Austria și Elveția spre destinații din Marea Mediterană.

Directorul companiei va fi Lauda. El va supraveghea implementarea strategiei care vizează construirea unei companii aeriene low-cost care să performeze financiar în Europa. În același timp, Ryanair va asigura 75% din susținerea financiară a proiectului și va contribui cu șase aeronave din cele 21 ale companiei.

În total e vorba despre un buget de 50 de milioane de dolari pe care îl va asigura Ryanair. De asemenea, în primul an de operare, compania aeriană irlandeză va mai contribui cu alte 50 de milioane de dolari.

Niki Lauda a pus bazele companiei aeriene Lauda Air în 1985. Aceasta a funcționat ca o subsidiară a Australian Airlines până în 2012.

Între timp, în România, Ryanair a început să renunțe la o mare parte din rute. Săptămâna trecută, oficialii companiei au anunțat că nu vor mai fi operate zboruri de pe aeroportul din Craiova, începând din toamnă. De asemenea, în ultimele săptămâni, reprezentanții companiei aeriene irlandeze au mai anunțat și că renunță la zborurile de pe aeroporturile din Oradea și Timișoara. Reprezentanții Ryanair au spus că renunță la aceste zboruri „din motive comerciale”.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, se aşteaptă ca până în 2020 să transporte anual între 170 de 180 de milioane de pasageri, creşterea fiind stimulată de zborurile spre Franţa şi Scandinavia, a afirmat directorul general Michael O’Leary, potrivit Reuters.

Compania irlandeză îşi menţine în continuare estimările potrivit cărora, în exerciţiul financiar ce se va încheia la 31 martie 2018, va înregistra un profit după taxe de 1,4 – 1,45 miliarde de euro.

FOTO: Montague Smith/Airlines.net/via Wikimedia Commons

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.