Anunț important din medicină: Primul om din lume care ar fi scăpat de SIDA

O echipă de cercetători foarmată din oameni de știință de la cinci universități britanice lucrează de mai mulți ani la o terapie prin care se dorește eradicarea virusului HIV.

Potrivit The Telegraph, zilele trecute a fost prezentat cazul unui pacient care ar putea fi primul om care a scăpat de virusul HIV.

Este vorba despre un britanic în vârstă de 44 de ani, care face parte dintr-un grup de 50 de persoane care au fost supuse tratamentului experimental.

„Studiem posibilitatea reală de a vindeca această boală și este o provocare uriașă. Deocamdată sunt într-o fază incipientă, însă progresele sunt remarcabile”, a declarat directorul departamentului de Infrastructuă Cercetare Clinică al Institutului Național pentru Cercetare în Sănătate din Marea Britanie.

La acest proiect de elaborare a unui tratament pentru SIDA lucrează cercetători de la universitățile britanice Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College London și King`s College London.

HIV este foarte greu de tratat, întrucât afectează sistemul imunitar și ADN-ul celulelor T. Acestea din urmă ignoră virusul și formează uzine virale care reproduc virusul.

Se răcește vremea: plouă în țară, ninge la munte. Când revine căldura

Cum au reabilitat locuitorii unui oraș din România un parc în doar două zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.