Anunț important din medicină: Primul om din lume care ar fi scăpat de SIDA

O echipă de cercetători foarmată din oameni de știință de la cinci universități britanice lucrează de mai mulți ani la o terapie prin care se dorește eradicarea virusului HIV.

Potrivit The Telegraph, zilele trecute a fost prezentat cazul unui pacient care ar putea fi primul om care a scăpat de virusul HIV.

Este vorba despre un britanic în vârstă de 44 de ani, care face parte dintr-un grup de 50 de persoane care au fost supuse tratamentului experimental.

„Studiem posibilitatea reală de a vindeca această boală și este o provocare uriașă. Deocamdată sunt într-o fază incipientă, însă progresele sunt remarcabile”, a declarat directorul departamentului de Infrastructuă Cercetare Clinică al Institutului Național pentru Cercetare în Sănătate din Marea Britanie.

La acest proiect de elaborare a unui tratament pentru SIDA lucrează cercetători de la universitățile britanice Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College London și King`s College London.

HIV este foarte greu de tratat, întrucât afectează sistemul imunitar și ADN-ul celulelor T. Acestea din urmă ignoră virusul și formează uzine virale care reproduc virusul.

Se răcește vremea: plouă în țară, ninge la munte. Când revine căldura

https://greatnews.ro/cum-au-reabilitat-locuitorii-unui-oras-din-romania-un-parc-in-doar-doua-zile/