Anunț de la Guvern: Se va construi un spital „în maxim 20 de ani”

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Spitalul Metropolitan din Capitală are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul ședinței Executivului de miercuri.

Declarația a fost făcută în contextul în care Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, transferul unui teren aflat în nordul Bucureștiului, din domeniul public al statului în proprietatea Municipiului București pentru construcția Spitalului Metropolitan.

„Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafață de peste 47.000 de metri pătrați, este situat în șoseaua Pipera din sectorul 2 și trece din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului București, iar termenul de realizare a investiției este de maximum 20 de ani”, a declarat Nelu Barbu.

Când a fost întrebat dacă a spus corect „termenul de 20 de ani”, Nelu Barbu a spus că „așa a înțeles din actul normativ”.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Șoseaua Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Consilierii PNL și USR au respins proiectului spunând că nu este suficient fundamentat. „Amplasarea ipoteticului spital metropolitan despre care nu se știe nimic, pentru că nu există NIMIC, în afară de declarații date pe gură de către Firea, la marginea Bucureștiului, pe hotarul cu Voluntariul, nu mi se pare suficient fundamentată! Am cerut un studiu de tranzit+trafic să ne asigurăm că nu aruncăm banii aiurea.

Am cerut și mai multe info de bază: tipul spitalului (urgență/multifuncțional etc.) și numărul de paturi pe care-l au în minte. (…) Până nu vedem proiectul, studiul de trafic, nu votăm. Clar? Deci suntem de acord cu un spital metropolitan/regional, dar pe bază de evidențe, nu pe ce se visează în Voluntari noaptea! Puneți-vă armatele de funcționari la treabă”, a postat Ciprian Ciucu, consilier PNL, la începutul anului, pe pagina de Facebook.

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.