Un politician jignește femeile de carieră din România. Le consideră niște frustrate

antonio andrușceac usr mame femei
Foto: USB / Facebook

Antonio Andrușceac, consilier local al Uniunii Salvați România (USR) în sectorul 4 din București, a făcut mai multe afirmații jignitoare la adresa femeilor de carieră, pe care le consideră niște frustrate.

Antonio Andrușceac apreciază că menirea femeilor este să ajungă mame și soții, iar dacă nu își duc la îndeplinire menirea devin niște frustrate.

„Nu vă mai mințiți. TOATE femeile sunt făcute să fie mame și soții. Frustrările nu se ascund în spatele „carierei”. Ce-i de fapt „cariera”? O aparență de importanță dată de un ecuson agățat de gât, un salariu destul de prost ptr multă umilință și renunțări?”, a scris consilierul pe rețeaua de socializare.

„Prima casă sau mașina luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu’ că fata s-a ajuns… nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii… auzind mereu – da’ tu mamă, nu te mai măriți? Pentru că în înțelepciunea lor, mamele, buncile, știu care este adevărata împlinire a femeii…”, a mai apreciat Antonio Andrușceac.

După ce declarația consilierului s-a viralizat și a ajuns și în presă, contul de Facebook al lui Antonio Andrușceac nu mai este public.

antonio andrușceac usr femei mame
Sursa: Facebook

Uniunea Salvați România a anunțat că USR „se delimitează ferm de declarațiile consilierului local Antonio Andrușceac în ceea ce privește opțiunile femeilor și rolul acestora în societate”.

„USR respectă și promovează egalitatea între bărbați și femei și dreptul acestora de a-și alege propriul parcurs în viață. Este un subiect pe care îl tratăm cu seriozitate. În momentul de față, în interiorul partidului, sunt analizate mai multe sesizări legate de declarațiile domnului Andrușceac”, a declarat Elek Levente, președinte interimar USR.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.