Antares în flăcări. O rachetă a NASA a explodat imediat după lansare

Antares, o rachetă NASA fără echipaj, a fost distrusă de o explozie extrem de puternică, la scurt timp după ce își începea drumul spre spațiu, în statul american Virginia.

Racheta avea la bord provizii și echipamente secrete pentru Stația Spațială Internațională. Antares s-a ridicat doar câțiva zeci de metri înainte să explodeze. Cauza accidentului este încă necunoscută. Nu au existat victime la sol.

Racheta NASA a fost cuprinsă de flăcări, iar o explozie foarte violentă a zguduit apoi centrul de lansare comercial din Virginia.

Specialiștii agenției spațiale NASA i-au sfătuit pe localnici să nu atingă resturile rachetei care au ajuns pe proprietățile lor.

Antares transporta două tone de provizii

Racheta aparținea companiei Orbital Sciences, care are un contract în valoare de aproape 2 miliarde de dolari cu NASA, iar misiunea de azi era a treia dintr-un total de opt.

La scurt timp după dezastru, Rusia a anunțat că îi va ajuta pe americani cu livrările spre Stația Spațială Internațională – laboratorul în valoare de 100 de miliarde de dolari, care orbitează Pământul la o înălțime de 420 de kilometri.

Racheta Antares avea la bord peste două tone de provizii pentru cei șase astronauți care trăiesc, în acest moment, în modulele Stației Spațiale Internaționale.