O nouă informare meteo de vreme rea. Ploi, lapoviță, vânt de 70 km / oră. Lista zonelor afectate

cod galben vijelii cod portocaliu
Foto: Adam Singer (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo de vreme urâtă în această dimineață de sâmbătă, 23 septembrie.

Informarea meteorologică este valabilă de azi, 23 septembrie, ora 10.00, până diseară, la ora 23.00.

Potrivit ANM, în acest interval orar se vor produce fenomene precum ploi moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În zonele de munte, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat și pe arii restrânse în Moldova și Dobrogea, temporar va ploua, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Vor fi în special averse, ce mai pot avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe spații restrânse 20 – 25 litri / mp și izolat 30 litri / mp. În zona montană, la peste 2.000 de metri altitudine, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 45 – 55 kilometri / oră local în vest și în sud-vest și izolat și trecător în restul țării, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 65 – 70 kilometri / oră.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul emis astăzi.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din septembrie

În ceea ce privește vremea din ultima săptămână a lunii septembrie, probabilitatea de ploaie va fi ridicată atât la munte, cât și în regiunile Muntenia, Oltenia și Dobrogea.

În schimb, în Moldova, din data de 25 septembrie este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21 – 23 de grade ziua și 6 – 10 grade noaptea, în medie regională. Fenomenul de încălzire a vremii se va produce și în Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat, unde temperaturile vor ajunge chiar și la 24-25 de grade Celsius.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.