ANM anunță cod galben de ploi și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi atenționări de cod galben de ploi, ninsori și intensificări ale vântului. Acestea sunt valabile până vineri la ora 12:00.

Prima atenționare, cea de ploi abundente, intră în vigoare începând din această seară și se încheie joi, la ora 6:00. ANM anunță că va ploua intens în jumătatea de est a țării, Dobrogra și Bărăgan, în estul și sudul Moldovei cantitățile de apă depășind 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40-50 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, în partea a doua acestei nopți, în grupele nordice ale Carpaților Orientali și în zonele deluroase aferente, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

A doua atenționare începe joi dimineață și este valabilă până vineri la prânz. În acest interval, în Carpații Orientali și Meridionali și în zonele de deal aferente va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă. În Moldova va ploua abundent joi, apoi precipitațiile vor deveni mixte și vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de pwar 55km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.