Muzician român medaliat cu aur la una dintre cele mai dure competiții internaționale

andrei ioniță
Andrei Ioniță. Foto: Captură YouTube

Violoncelistul român Andrei Ioniţă a fost medaliat cu aur în Rusia. El a câştigat concursul internaţional „Ceaikovski” la secțiunea „Violoncel”, informează digi24.ro.

Andrei Ioniţă, în vârstă de 21 de ani, este primul român care a câştigat un premiu în cadrul competiţiei organizate în Rusia. El a obținut premiul întâi la categoria „Violoncel” și va primi un premiu în valoare de 30.000 de dolari pentru performanța sa.

Acest concurs care are loc din patru în patru ani este una din cele mai prestigioase competiţii muzicale din lume şi a ajuns la cea de a 15-a ediţie. Anul acesta, pentru secţiunea „Violoncel”, competiția s-a desfăşurat la Saint Petersburg Philharmonic.

Totodată, International Tchaikovsky Competition este și una dintre cele mai dure competiții de muzică clasică din lume, atât prin repertoriul extrem de solicitant pentru solist, cât și prin presiunea asupra concurenților, provocată de o expunere mediatică foarte mare, notează hotnews.ro.

Concursul Ceaikovski are 4 categorii: Pian, Vioară, Violoncel și Voce. La competiție pot participa numai muzicienii de până în 30 de ani, iar audițiile au loc la Moscova și la Sankt Petersburg.

Andrei Ioniţă este absolvent al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr.1 din Bucureşti, secţia Violoncel, şi al Colegiului Naţional „Sfântul Sava”. Tânărul, care a început să studieze violoncelul la nouă ani, este, în prezent, student la Universitatea de Arte din Berlin, potrivit digi24.ro.

Până acum, muzicianul român a cântat la Opera din Berlin și la Petit Palais din Paris. Tânărul cântă pe un violoncel din 1671, fabricat de Giovanni Battista Rogeri, donat de German Foundation for Musical Life.

andrei ioniță
Andrei Ioniță a câștigat competiția „Ceaikovski” la secțiunea „Violoncel”. Foto: Pagina de Facebook Andrei Ioniță

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Locuri de muncă pentru români în străinătate. Vase de croazieră și vânzări
Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte