Andreea Munteanu, fata de aur a României. O fetiță de 16 ani este noua campioană a Europei

Tânăra Andreea Munteanu a câștigat finala la bârnă la Europene, în timp ce Marius Berbecar a cucerit şi el o medalie, argintul, la paralele.

După rezultatele slabe din finala de la individual compus, unde Laura Jurcă s-a clasat pe locul 7, iar Diana Bulimar a terminat abia a zecea, astăzi, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier, în Franța, România a cucerit prima medalie.

Andreea Munteanu, în vârstă de doar 16 ani, a primit nota 14.366 pentru evoluția ei pe bârnă din finală, consolidând reputația gimnastelor române ca specialiste ale acestui dificil aparat.

Este al 12-lea titlu european la bârnă cucerit de România. Cele mai multe astfel de victorii le are Cătălina Ponor, care a urcat de patru ori pe prima treaptă a podiumului continental la acest aparat.

Andreea Munteanu mai avea în plamares o medalie de aur la Europene, cucerită anul trecut, la Sofia, cu echipa. Succesul nu este tocmai o surpriză, în ciuda faptului că finala de la Montpellier a fost una abundentă în ratări, sportiva născută la Bustuchin, în județul Gorj, având deja un succes la bârnă în Cupa Mondială.

Adolescenta din România a fost urmată azi de Rebecca Downie (Marea Britanie, 14,300), care se va întoarce acasă cu medalia de argint şi de franțuzoaica Claire Martin (14,200, medalie de bronz).

Andreea Munteanu a concurat şi în finala de la sol, dar nu a reuşit decât un loc 8.

În competiția masculină, România a avut doi reprezentanți în finala de la paralele, pe Marius Berbecar și Andrei Muntean, însă doar primul a reuşit să convingă.

Veteranul gimnast român, care va împlini în curând 30 de ani, este la prima medalie cucerită la Europene în probele individuale.

Marius Berbecar a reuşit o evoluţie excelentă la paralele, cucerind o medalie importantă pentru România (ziuanews.ro)
Marius Berbecar a reuşit o evoluţie excelentă la paralele, cucerind o medalie importantă pentru România (ziuanews.ro)

România nu mai avusese un reprezentant pe podium în această probă de 28 de ani. Marius Berbecar nu a reuşit să îl detroneze pe ucraineanul Oleg Verniaev, cu 15.866, campionul de la individual compus, românul împărţind argintul cu elveţianul Christian Baumann. Amândoi au reuşit un punctaj de 15.300.

4872631469_1fb2447660_oCITIȚI ȘI: Epavele a trei nave, descoperite în adâncuri de doi scafandri din Constanța

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea unei prietenii superbe: „Eu sunt brațele lui, iar el e ochii mei”
Cât costă un apartament într-un bloc de containere
Un nou stat în Europa. Unde se află națiunea oamenilor liberi