Andreea Iridon, fetița de 15 ani care ține gimnastica românească în viață

Micuța Andreea Iridon se întoarce din Azerbaidjan cu două medalii (youtube.com)
Micuța Andreea Iridon se întoarce din Azerbaidjan cu două medalii (youtube.com)

Andreea Iridon a cucerit ieri singurele două medalii ale gimnasticii feminine românești la Jocurile Europene de la Baku: argintul la bârnă și bronzul la paralele.

Andreea Iridon are doar 15 ani, fiind componentă a lotului național din 2013. S-a născut la Tilișca, în județul Sibiu, fiind pregătită la Deva de Octavian Bellu și Mariana Bitang.

Tânăra gimnastă a obținut nota 14,000 la bârnă, unul din aparatele ei preferate, însă a ratat titlul la 0,2 puncte în fața olandezei Lieke Wevers. Tot ieri, în finala de la paralele, românca a reușit o mare surpriză, cucerind medalia de bronz, cu nota 12,800.

Andreea Iridon a căzut de pe aparat, însă a prins podiumul, fiind la mare distanță de campioana Aliya Mustafina, din Rusia (15,400) și de a doua clasată, nemțoaica Sophie Schoder (15,200).

Sunt primele medalii importante ale unei sportive care promite mult. Gimastica românească nu mai este o forță de temut în lume, însă rezultatele Andreei Iridon pot însemna un nou început.

Tânăra gimnastă visează să câștige o medalie olimpică la paralele. Prima astfel de oportunitate ar putea fi Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: